Ce se întâmplă cu pieţele agroalimentare din Arad de luni?

Data publicare: Duminica, 08 Noiembrie, 2020 Total: 1234 accesari

Ce se întâmplă cu pieţele agroalimentare din Arad de luni?

De luni ar trebui să intre în vigoare noile restricţii, printre care şi închiderea tuturor păieţelor care-şi desfăşoară activitatea în hale închise. Varianta pentru cpmercianţii care-şi desfăşoară activitatea în aceste incinte, ar fi trebuit să fie una destul de imposibil de pus în practică, şi anume: desfăşurarea în proximitatea acestor hale în spaţiu deschis, un fel de pieşe ambulante.


Problema este însă că în pieţele agroalimentare există şi produse care nu pot fi comercializate în aer liber, carne, branzeturi, mai ales că aceste produse, au nevoie să fie păstrate în anumite condiţii, în vitrine frig care necesită curent, şi mai intervine şi problema igienei, a apei curente, iar condiţiile DSVSA de comercializare a produselor de acest fel ar fi grav încălcate.

Având în vedere situaţia, mai mulţi primari au luat legătura cu premierul şi, în urma discuţiilor, au convenit  că acestea vor rămâne deschise cu îndeplinirea unor condiţii.

 

„Am avut chiar și o videoconferință cu premierul Ludovic Orban. La Arad avem posibilitatea să menținem piețele deschise, cele în aer liber. Problema apare pentru halele agroalimentare. În acest moment avem discuții și căutăm soluții pentru a putea menține piețele deschise în condiții de siguranță” a spus primarul Călin Bibarţ într-o intervenţie filmată şi postată pe contul de Facebook.





 

Aşadar, halele agroalimentare din Arad vor putea fi deschise luni dimineaţa  dacă propunerile primarilor, cum că halele agroalimentare să mențină în permanență ușile deschise, să fie montate ventilatoare și să fie asigurate circuite distincte pentru intrare și ieșire, va fi acceptată.