Biden trece pe primul loc în Pennsylvania și este la un pas pentru a deveni preşedinte

Data publicare: Vineri, 06 Noiembrie, 2020 Total: 1647 accesari

Biden trece pe primul loc în Pennsylvania și este la un pas pentru a deveni preşedinte

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a trecut pe primul loc în statul Pennsylvania şi este foarte probabil să câştige scrutinul prezidenţial din Statele Unite, dar preşedintele în funcţie, republicanul Donald Trump, care era favorit în cursa prezidenţială, contestă rezultatele şi, potrivit surselor citate d epresa internațională, nu intenţionează să îşi recunoască înfrângerea.

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 98% din buletinele de vot, Joseph Biden este acum pe primul loc în Pennsylvania, având un avans de peste 5.000 de voturi.

 

Canidatul Partidului Republican, Donald Trump, era pe primul loc statul Pennsylvania, unul dintre statele cheie pentru desemnarea preşedintelui, însă a fost devansat de Biden. Sursele care citează această ştire dau ca rezultat partial: 264-253 de voturi în Colegiul electoral federal în favoarea lui Biden, iar  obţinerea victoriilor în Pennsylvania, Georgia şi Nevada i-ar asigura lui Joseph Biden cu uşurinţă cele 270 de voturi ale electorilor federali necesare pentru a deveni preşedinte al SUA.

 

Donald Trump, preşedintele în funcţie, acceptă cu greu aceste ultime ştiri despre situaţia numărării voturilor şi denunţă fraude electorale, ameninţând că va contesta rezultatele în justiţie.