O femeie ce nu purta masca de protecție sanitară, confirmată pozitiv cu virusul SARS Cov-2, a fost depistată de către jandarmi într-o stație de tramvai

Data publicare: Vineri, 06 Noiembrie, 2020 Total: 1118 accesari

O femeie ce nu purta masca de protecție sanitară, confirmată pozitiv cu virusul SARS Cov-2, a fost depistată de către jandarmi într-o stație de tramvai

Astăzi, în jurul orei 11.30, un echipaj de Jandarmerie a depistat într-o stație de tramvai, o femeie de 52 de ani din Arad, care nu purta masca de protecție sanitară, conform prevederilor legale. Echipajul de Jandarmerie desfășura o acțiune de responsabilizare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2.

Jandarmii i-au solicitat femeii să prezinte un document de identitate și i-au adus la cunoștință faptul că a încălcat o prevedere legală și urmează să fie sancționată. Femeia a refuzat cu insistență să dea relații cu privire la datele de identitate. După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate.

 

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit faptul că pe numele persoanei în cauză există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, drept urmare s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorității respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 și figura în izolare la locul declarat, în perioada 24.10 – 06.11.2020.

 

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele femeii, acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor, conform Codului Penal și au aplicat o amendă contravențională în valoare de 2000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2, respectiv nerespectarea perioadei de izolare.

 

Conform prevederilor legale în vigoare persoana în cauză va rămâne în izolare la locul declarat, până la finalizarea perioadei.