Cele 9714 infectări şi 121 de joi aduc noi restricţii! Stingerea la ora 21, şcolile on line, mască obligatorie în toată ţara!

Data publicare: Joi, 05 Noiembrie, 2020 Total: 2048 accesari

Cele 9714 infectări şi 121 de joi aduc noi restricţii! Stingerea la ora 21, şcolile on line, mască obligatorie în toată ţara!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi restricții, la debutul ședinței de Guvern pe care o prezidat-o joi seara.

CNSU a decis ca, în localitățile în care rata de infectare depășește nivelul de șase îmbolnăviri la mia de locuitori, se instituie carantina localității, iar oamenii nu pot să iasă din casă nici ziua decât pentru a merge la cumpărături sau la saloanele de îngrijire personală, la muncă sau la doctor.



Noile măsuri, mult mai drastice, care vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie.

 

Iată noile restricții, așa cum au fost prezentate de președinte: Școlile trec toate în online, pe tot teritoriul țării Angajații și din public și din privat trec la telemuncă peste tot unde e posibil.


Magazinele se închid la ora 21.00 Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată.  Petrecerile, și cele private și cele publice, trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie impus în toate locurile, trebuie generalizat și obligatoriu.


“Noi suntem pregătiți să asigurăm condițiile pentru campania electorală și vot încât riscul să fie egal cu zero”, a spus premierul Ludovic Orban.