Masca de protecție obligatorie în toate localitățile județului Arad

Data publicare: Joi, 05 Noiembrie, 2020 Total: 1494 accesari

Masca de protecție obligatorie în toate localitățile județului Arad

Hotărârea CJSU Arad: Începând de miercuri, 4 noiembrie, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise, aglomerate sau neaglomerate, din toate unitățile administrativ-teritoriale situate în județul Arad.


Localităţile Livada și Vârfurile  din judeţul Arad au intrat în carantină pentru 14 zile în urma deciziei Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad.

 

 

Cerestricţii au mai intrat în vigoare începând din 4 noiembrie:


Activitățile de îngrijire personală în spațiile special destinate (saloane de înfrumusețare, frizerii, saloane de coafură, manichiură, pedichiură, cosmetică, piercing, tatuaje, micropigmentare, epilare, tratament si machiaj cosmetic etc.) se vor desfășura cu programarea prealabilă a clientelor/clienților și interzicerea staționării în zonele de așteptare situate în interiorul acestor spații.

 

Deplasările în afara locuinței/gospodăriei se vor efectua numai cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID -19 și evitarea formării oricărui grup de persoane mai mare de 6 persoane care nu provin din aceeași familie.

 

Se interzice staționarea persoanelor pe trotuarele din fața imobilelor, precum și practicarea jocurilor sportive pe trotuare și partea carosabilă a drumurilor publice.

 

Urcarea în mijloacele de transport în comun se va efectua numai pe ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși, cu luarea măsurilor pentru păstrarea distanței fizice sanitare și purtarea obligatorie a măștii de protecție a nasului și a gurii.

 

Operatorii de transport care asigură curse în regim convenție pentru persoanele juridice din zonele industriale de pe teritoriul Județului Arad, vor lua măsuri astfel încât să fie respectate toate prevederile actelor normative în vigoare, inclusiv în ceea ce privește distanța minimă dintre pasageri și purtarea obligatorie a măștii de protecție a nasului și a gurii, necesară pentru evitarea răspândirii noului tip de coronavirus.