Negocierile pentru majoritatea în CLM tot în impas. USR insistă ca PNL să nu numească un viceprimar şi foloseşte CLM-ul în scop pur electoral

Data publicare: Vineri, 30 Octombrie, 2020 Total: 1129 accesari

Negocierile pentru majoritatea în CLM tot în impas. USR insistă ca PNL să nu numească un viceprimar şi foloseşte CLM-ul în scop pur electoral

Negocierile pentru o majoritate în noul Consiliul Local Muncipal Arad sunt tot în impas, niciunul din partide nu a reuşit să obţină o majoritate, ba mai mult, votul a fost atât de împărţit încât cele două partide principale din actualul CLM au nevoie de încă două formaţiuni alături pentru a forma o majoritate simplă, în condiţiile în care nu reuşesc să formeze împreună o majoritate. Şi vorbim aici de PNL care are 9 locuri în consiliu din 23 şi de USR care are 7 locuri în consiliu. “Damele” cele mai curtate în noul CLM sunt UDMR cu două locuri, PNP cu 2 locuri, PSD-ul, cu 3 locuri în consiliu, este “dama” pe care nu o doreşte nimeni alături, cel puţin la nivel declarativ.

Noul CLM a fost investit de o săptămână, dar încă nu s-a ajuns la un consens pentru o majoritate, se apropie prima şedinţă de CLM în care o majoritate ar trebui să aleagă prin vot cei doi viceprimari care să-l secondeze pe primarul Călin Bibarţ, însă negocierile purtate până acum n-au dat roade, nici macăr cea de azi, în care s-au întâlnit reprezentanţii PNL şi ai USR-Plus, însă oficial au discutat “principii”, însă neoficial, nu s-au înteles şi urmează să se întâlnească din nou mâine (sâmbătă, 31 octombrie), pentru încă o rundă de discuţii.

 

Dacă mă întrebaţi pe mine, părerea mea este că nu vor ajunge la niciun consens, pentru că de fapt, USR-ul nu doreşte să ajungă la un consens, şi nu doresc şă-şi lipească imaginea de PNL-ul local pe care l-a blamat de mai bine de un an, blamat pe spatele căruia au adunat ceva voturi, iar acum, vor să o lungească până după alegerile parlamentare, să nu le reproşeze lumea o astfel de alianţă cu “nasolul PNL” pe care l-au tăvălit prin noroiul electoral, iar acum, asocierea şi alianţa cu ei le-ar aduce un defavor la votul din 6 decembrie din partea electoratului pe care tot ei l-au radicalizat.

 

Administraţia locală poate să funcţioneze şi fără viceprimari, dar asta nu mult timp, problema însă apare în CLM, unde inexistenţa unei majorităţi, duce la un blocaj administrativ, iar asta poate avea consecinţe destul de mari.


Evident că cei de la USR ne povestesc verzi şi uscate, şi ne explică prin intermediul unui comunicat, cum că la aceste discuţii de astăzi, s-au discutat tot felul de probleme de importanţă capitală, buget, structură comisii de specialitate, …..bla bla din ăsta ieftin, iar aşa…la final ne spun ca la nişte proşti, că au discutat cumva ….aşa ….în treacăt şi despre viceprimari, aşa…principial, parcă subiectul majorităţii şi al viceprimarilor erau subiecte de diverse…prosteală pe faţă.

 

În fapt, cei de la USR nu fac altceva decât, să folosească noul CLM în scop pur electoral, fără să ţină cont de blocajul pe care-l poate genera jocul politic periculos pe care-l joacă Botoş şi ai lui, doar ….doar, mai prind un senator şi un deputat încă 4 ani.