Un val de frig loveşte România în weekend

Data publicare: Vineri, 30 Octombrie, 2020 Total: 904 accesari

Un val de frig loveşte România în weekend

Începând astăzi,  vineri 30 octombrie, în cea mai mare parte a ţării, temperaturile scad şi cu 10 grade faţă de valorile din zilele anterioare.

 

Conform prognozei ANM, vremea se răcește, iar temperaturile care se vor înregistra,  se vor apropia de cele normale pentru sfârşitul lunii octombrie.


Izolat se vor acumula cantităţi de apă de peste 15...25 l/mp. În zona montană, la peste1500 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de 80...90 km/h pe creste, dar se vaintensifica local şi temporar şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 55...60 km/h, în sudul Banatului şi în Oltenia.


Sâmbătă, 31 octombrie, se face şi mai frig. Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această Maximele se vor încadra între 7 grade în nordul Moldovei.


Noaptea cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploiizolate. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale de peste 80...90 km/h pe creste şi va avea intensificări locale şi temporare şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 55...65 km/h, în regiunile sud-vestice şi pe litoral.Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade în sud-vestul Olteniei.


Duminică, în prima zi a lunii noiembrie, valorile termice diurne se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii noiembrie, iar noaptea vremea va fi relativ rece în majoritatea zonelor. Conform meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între -1 şi 5 grade.