Întârzăieri la anchetele epidemiologice în Arad din cauza deficitului de personal al DSP

Data publicare: Joi, 29 Octombrie, 2020 Total: 748 accesari

Întârzăieri la anchetele epidemiologice în Arad din cauza deficitului de personal al DSP

Anchetele epidemiologice în cazurile de COVID-19 se desfăşoară cu întârzieri în Arad din cauza deficitului de personal de la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică.

 

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, spune că în fiecare zi sunt aproximativ 100 de anchete epidemiologice în aşteptare pentru că nu există personal suficient care să de ocupe de ele. Cel mai mult, 400 de anchete au fost întârziate, însă situaţia s-a îmbunătăţit după ce mai mulţi medici de familie s-au oferit voluntari pentru a ajuta DSP.

“Avem întârziate în jur de 100 de anchete, dar nu trec niciodată 48 de ore până le facem. E adevărat, aceste anchete trebuie făcute imediat, însă, din cauza lipsei de personal, există un decalaj de o zi. Suntem în proceduri de a aduce 25 de medici şi asistenţi şcolari de la Primăria Arad. Între timp, au venit 11 medici de familie voluntari, care ne ajută, iar în acest fel am reuşit să mai recuperăm din întârzieri”, a declarant Horea Timiş.

 

La începutul pandemiei, DSP Arad avea un număr de 68 de angajaţi. Între timp fiind aduşi oameni fie prin angajare, fie prin detaşare, numărul ajungând în present la 109, însă evoluţia pandemiei  a făcut ca volumul de muncă să cresccă foarte mult, iar instituţia mai are nevoie de cadre medicale.