Prognoza meteo în vestul țării pentru următoarele două săptămâni

Data publicare: Marti, 27 Octombrie, 2020 Total: 847 accesari

Prognoza meteo în vestul țării pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 26 octombrie, prognoza pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 26 octombrie – 8 noiembrie 2020, în toate regiunile țării.

 

Banat

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie, cu o medie a valorilor diurne de 17 – 20 de grade şi a celor nocturne de 6 – 9 grade, dar scăderea temperaturilor din intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 – 14 grade şi minime de 3 – 6 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă.

Va ploua local în perioada 29 – 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză.

 

Crișana

În Crişana, o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii octombrie va caracteriza primele zile ale intervalului, astfel că media maximelor va fi de 17 – 20 de grade, iar a minimelor de 6 – 9 grade.

Ulterior, în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie, răcirea accentuată a vremii va determina un regim apropiat de cel climatologic specific, cu maxime de 12 – 14 grade şi minime de 2 – 6 grade, mediat regional.

Alternanţe termice sunt estimate şi pentru cea de-a doua săptămână, de la valori peste mediile multianuale la începutul acesteia spre o vreme normală, posibil chiar rece spre finalul perioadei de referinţă.

Va ploua local în perioada 29 – 31 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni a intervalului de referinţă.

Transilvania

În Transilvania, până în data de 30 octombrie, temperaturile se vor menţine mai ridicate decât cele specifice la sfârşit de octombrie, cu medii ale maximelor de 14 – 19 grade şi ale minimelor de 5 – 8 grade.

Va urma o răcire accentuată, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, determinând un regim termic apropiat de cel normal, respectiv 9 – 12 grade ziua şi între zero şi 5 grade noaptea, mediat regional.

Variaţii termice sunt estimate şi pentru a doua săptămână de prognoză, dar temperaturile vor fi în general în jurul celor climatologic specifice începutului de noiembrie.

Ploi locale se vor semnala în jurul datei de 30 octombrie, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată şi în primele zile din cea de-a doua săptămână de prognoză.