Război declarat aparatelor de aer condiţionat pe faţadele refăcute ale clădirilor istorice

Data publicare: Sambata, 24 Octombrie, 2020 Total: 951 accesari

Război declarat aparatelor de aer condiţionat pe faţadele refăcute ale clădirilor istorice

Proiectul a fost votat vineri, în unanimitate, în ultima ședință a Consiliului Local Municipal din acest mandat.

 

Potrivit unui amendament adus de viceprimarul Levente Bognar, proprietarii clădirilor istorice care au montate aparate de aer condiționat vor fi obligați și să aducă fațada la starea inițială.

 

Primarul Călin Bibarț a subliniat în aceeaşi şedinţă, că primii vizați de controale vor fi proprietarii care și-au renovat fațadele, dar care și-au montate din nou aparatele de aer condiționat. 

 

„Am insistat mult pentru acest proiect. Controalele se vor face cu predilecție la clădirile care au fost renovate. Sunt tot mai mulți proprietari care înțeleg că trebuie să-și rafacă fațadele, dar unii își amplasează aparatele pe fațadele nou renovate. Nu e corect nici față de ceilalți proprietari din condominiu. Acum avem încă o pîrghie pentru a-i face să înțeleagă că aparatele de aer condiționat nu se amplasează pe fațade”, a declarat primarul Călin Bibarț.

 

Proiectul de hotărâre CLM prevede la articolul 1 că: „Se aprobă unele măsuri pentru amplasarea aparatelor de aer climatizat pe fațadele clădirilor din municipiul Arad în zona construită protejată, zona monumente protejate din ansamblul urban al Municipiului Arad, conform anexei, care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, iar la articolul 2 se precizează că „Prezenta hotărâre intră în vigoare în termen de 10 zile de la data aducerii la cunoștință publică, în condițiile legii.”