Cum poți să ai un permis de conducere fără să dai examen? Cumperi unul fals de Congo iar apoi îl preschimbi cu unul românesc

Data publicare: Joi, 15 Octombrie, 2020 Total: 1131 accesari

Cum poți să ai un permis de conducere fără să dai examen? Cumperi unul fals de Congo iar apoi îl preschimbi cu unul românesc

Aproape 50 de șoferi suspectați că și-au cumpărat permisele de conducere de la gruparea condusă de urmăritul internațional Romeo Ursu, zis Boenică, au fost ridicați, miercuri, după ce polițiștii și procurorii DIICOT au descins la 41 de adrese din București și 19 județe. Majoritatea acestora erau persoane analfabete care nu ar fi putut să promoveze proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere.

 

Conform DIICOT, în cursul dimineții de miercuri, împreună cu polițiștii BCCO Ploiești, procurorii DIICOT au descins la 41 de adrese de pe raza a 19 județe și București, de unde au fost ridicate 48 de persoane, acuzate de aderare la un grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, dare de mită, instigare la dare de mită, participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic, participație improprie la fals informatic, uz de fals și complicitate la uz de fals.

 

În această vară, la data de 8 iulie, anchetatorii au organizat 61 de percheziții în București și alte opt județe, pentru destructurarea unei grupări specializate în falsificarea permiselor de conducere.

 

Între 2.000 și 3.000 euro plăteau doritorii de permise false membrilor rețelei, iar astfel deveneai un posesor al unui permis de conducere în Congo.


După achiziționare, “noul șofer” se prezenta la Serviciile pentru Permise și Înmatricularea Vehiculelor și le preschimbau în permise de conducere românești, iar astfel, intrau în posesia unui permis românesc absolut valabil și legal.

 

Până acum, în dosarul pemiselor false, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au fost întocmite până în prezent trei rechizitorii prin care au fost trimise în judecată un număr de 52 de inculpați.