Campanie de reciclare a deșeurilor electrice, la Arad

Data publicare: Marti, 13 Octombrie, 2020 Total: 970 accesari

Campanie de reciclare a deșeurilor electrice, la Arad

Pe 14 octombrie, de Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice românii au ocazia să se dovedească responsabili și performanți la reciclarea acestui tip de deșeuri, la nivel international.

 
Municipiul Arad se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare. Invităm toți locuitorii orașului să participe la campania care va dura până pe 26 octombrie și se va încheia printr-o tombolă cu premii – aparate electrice noi.

 
Deșeurile electrice reprezintă o problemă acută de mediu, cu mai multe aspecte:

 
Cantități ce cresc exponential
În primul rând, este vorba de fluxul de deșeuri cu cea mai rapidă rată de creștere din lume. Altfel spus, cu fiecare an ce trece ne înconjurăm de „munți" din ce în ce mai mari de aparate electrice aruncate. Raportul global referitor la deșeurile electrice prevede că în 2030, cantitatea acestor deșeuri va echivala cu 7.390 de Turnuri Eiffel.

 
Sursă majoră de poluare
În al doilea rând, aparatele electrice care ajung în gropile de gunoi în loc să fie reciclate poluează apa, aerul și solul timp de zeci de ani. Concentrații periculoase de substanțe nocive, ca dioxinele clorurate, pot fi găsite inclusiv în ouăle găinilor din gospodăriile aflate în apropierea DEEE aruncate în natură.

 
Mină urbană pentru recuperarea materiilor prime
Din deșeurile electrice, prin reciclare, pot fi recuperate peste 65 de elemente din tabelul periodic – metale și alte substanțe. Reciclarea acestor aparate salvează cantități importante de resurse naturale și reduce emisiile de dioxid de carbon. 

 

În acest context, în Arad are loc o campanie de colectare a acestor deșeuri, până pe 26 octombrie 2020!