SUA vrea sa construiască o autostradă care să lege porturile Constanța și Gdansk

Data publicare: Duminica, 11 Octombrie, 2020 Total: 1153 accesari

SUA vrea sa construiască o autostradă care să lege porturile Constanța și Gdansk

Ambasadorul SUA: Vom începe construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de Gdansk

 

SUA vrea sa construiască o autostradă și o cale ferată care să lege porturile Constanța și Gdansk.

Anunțul ambasadorului american a fost făcut vineri în timpul ceremoniei de semnare a Acordul interguvernamental dintre România şi Statele Unite, de la Departamentul Energiei. Proiectul prevede realizarea unor legături terestre între porturile Constanța și Gdansk, adică realizarea unei conexiuni dintre Marea Neagră și Marea Baltică.

 

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat vineri că în România va începe construirea unei autostrăzi și a unei căi ferate care să lege Constanța de orașul polonez Gdansk.
“ (...) Acum vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică. Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo”, a declarat ambasadorul SUA  la evenimentul de semnare a Acordului Interguvernamental cu Departamentul pentru Energie.