Scandal în Alianţa USR-Plus Arad pentru listele de parlamentari. Wiener fuge de la Senat la Camera Deputaţilor

Data publicare: Duminica, 11 Octombrie, 2020 Total: 4560 accesari

Scandal în Alianţa USR-Plus Arad pentru listele de parlamentari. Wiener fuge de la Senat la Camera Deputaţilor

Meritocraţia în USR-Plus Arad nu există, încep demisiile, Wiener vrea să fie deputat, viceprimar e prea puţin pentru el.

 

Scandalul care s-a inscat în USR-Plus pentru listele care se votează de către delegaţii comuni ai USR-Plus duminică, la convenţia comună a alianţei, s-a lasat cu demisii. Antrepenorul Pop Sebastian Tiberiu şi-a dat demisia din Plus-Arad, un partid stăpânit de gaşca lui Bulumac, care a avut ca interes şi ca scop, zădărnicirea alianţei doar ca PSD Arad să-şi menţină locul 2 la alegerile locale ce au avut loc pe data de 27 septembrie, explică Pop Sebastian Tiberiu.

 

USR-Plus şi-a asigurat majoritatea în convenţia comună de duminică 11 octombrie, în care delegaţii comuni ai celor două partide care vor vota candidaţii alianţei pentru listele cu candidaţi la parlament. În opinia lui Pop Sebastian Tiberiu, alegerile acestea interne sunt trişate, PLUS are un delegat din 72 iar la nivel de judeţ, aproximativ 15 delegaţi sunt de la Plus din 190, diferenţa o reprezintă delegaţii USR care cor vota cu siguranţă candidaţii USR pentu primele locuri care sunt şi eligibile.


„Practicile comuniste nu ne-au părăsit nici în 2020. Luni (5 octombrie) s-au organizat alegerile interne pentru delegaţi la sediul USR Arad. Cei din USR şi-au cărat membri cu maşinile să voteze, majoritatea dintre ei nu ştiau unde este sediul, la ce etaj este, ce trebuie să facă. Lis-a dat o listă la intrare, pe ăştia trebuie să-i votaţi, la revedere. Când vedeai listele pentru votarea delegaţilor, vedeai: expl- Stanca, Stanca, Stanca,Stanca, Stanca...de conci ori adică toată familia era membru USR. Cred că deputatul Sergiu Vlad şi-a terminat carburantul cărând membri la votare. Povesteşte Pop Sebastian Tiberiu.

 

În altă ordine de idei, Adrian Wiener fuge de la Senat, preferând Camera Deputaţior. Motivul invocat ar fi chipurile nişte proiecte iniţiate de domnia sa care ar fi blocate la Cameră, şi ar merge acolo să “le deblocheze”. În fapt, se pare că în urma unor calcule politice, Wiener nu este 100% convins că USR mai câştigă un mandat de senator şi, aşa cum se observă şi în aceste zilşe la negocierile care au loc pentru majoritatea în CLM Arad, Wiener nu este deloc interesat să coboare la nivelul de viceprimar, “să facă Aradul bine” cum ne explica în campania care tocmai s-a încheiat, şi nu pare deloc interesat să dea parlamentul pentru administraşia locală pe care o înfiera luna trecută.