Managerul Spitalului „Victor Babeș” le cere bolnavilor care nu cred în COVID, să se trateze acasă cum știu ei, să nu vină la spital

Data publicare: Sambata, 10 Octombrie, 2020 Total: 2019 accesari

Managerul Spitalului „Victor Babeș” le cere bolnavilor care nu cred în COVID, să se trateze acasă cum știu ei, să nu vină la spital

Doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babes”, din Timisoara, a comentat in termeni foarte duri atitudinea celor care refuza sa poarte masca de protectie sub pretextul ca le sunt incalcate anumite drepturi.

 

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a criticat mesajele transmise în spațiul public de persoane publice sau de românii care iau în derâdere măsurile de protecție sanitară, în special purtarea măștii, pe motiv că le încalcă drepturile.


El le-a transmis celor care iau în derâdere aceste măsuri ca, dacă se infectează, să nu mai vină la spital dacă oricum nu cred în virus. „Să se trateze cu terapii alternative, să nu încarce sistemul sanitar”, a spus medicul, la Digi24.



“Dau niste semnale foarte proaste. Pe acesti oameni care nu cred sau nu poarta masca sau iau in deradere toate aceste masuri ale noastre ii rugam sa nu mai vina la spital daca fac COVID. Sa se trateze cu terapii alternative. Pentru ca daca nu crezi, de ce sa mai incarci sistemul sanitar? Pe de alta parte, este dreptul fiecaruia sa faca ce vrea cu viata lui. Noi suntem aici sa ne luptam pentru viata celor care vor sa traiasca. Si vom ramane aici. Pentru ceilalti care iau in deradere toate aceste masuri si care la randul lor au alti adepti suntem neputinciosi in fata lor. Dar daca se vor imbolnavi, sa se trateze cu terapii alternative. Sa nu incarce sistemul sanitar. Am pacienti care nu au crezut, s-au infectat, au inceput sa poarte masca, apoi sa promoveze sanatatea publica”, a spus dr. Cristian Oancea, intr-o interventie la Digi24.