Slujbele religioase în biserici sunt din nou permise a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad

Data publicare: Sambata, 10 Octombrie, 2020 Total: 1669 accesari

Slujbele religioase în biserici sunt din nou permise a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad

Slujbele religioase în biserici, sunt permise, adică în spaţii închise, a hotărât vineri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad,  dar cu respectarea distanţei fizice, iar la sărbători religioase pot participa doar persoanele din judeţ. Lăcaşele de cult trebuie să asigure pentru cei prezenţi la slujbele religioase, o suprafeţe de 4 mp/persoană, însă nu se specifică o limită maximă a numărului de persoane care pot participa la un astfel de eveniment, în condiţiile în care, toate celelalte evenimente în spaţii închise au o limită de 50 de persoane, puţin cam nelalocul său această hotărâre am spune noi.

 

Această hotărâre a CJSU Arad,  o modifică pe cea din 6 octombrie, „procesiunile/slujbele/serviciile religioase din spaţiile închise, indiferent de confesiune, se vor desfăşura numai cu respectarea regulilor de distanţare fizică (asigurarea unei suprafeţe de 4 mp/persoană), efectuarea triajului observaţional şi dezinfecţia mâinilor la intrarea în lăcaşul de cult”.

 

„În condiţiile în care numărul participanţilor depăşeşte limita impusă de H.G. nr.782/2020, reprezentanţii lăcaşurilor de cult vor îndruma participanţii spre curţile lăcaşurilor de cult”, se mai arată în Hotărârea CJSU Arad.

 

Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în judeţul Arad, fără pelerini din alte judeţe.