Acord SUA-România de 8 miliarde de dolari pentru reactoarele 3 şi 4 de la centrala Cernavodă

Data publicare: Vineri, 09 Octombrie, 2020 Total: 1048 accesari

Acord SUA-România de 8 miliarde de dolari pentru reactoarele 3 şi 4 de la centrala Cernavodă

Ministrul economiei, Virgil Popescu, se va întâlni vineri în Statele Unite cu secretarul american pentru energie, Dan Brouillette, pentru a demara un Acord de cooperare interguvernamentală pentru recondiționarea unuia dintre cele două reactoare nucleare de la Cernavodă și pentru renovarea clădirii în care se află cele două reactoare noi de la centrala nucleară de la Cernavodă, a anunțat joi ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman.

 

La sfârșitul lunii iulie, premierul Ludovic Orban declara că Guvernul are în plan investiţii în valoare 8-9 miliarde de euro la centrala nucleară de la Cernavodă, atât pentru retehnologizarea reactorului 1, cât și pentru construirea reactoarelor 3 şi 4.

Întrebat despre anul finalizării lucrărilor la reactoarele 3 şi 4, Ludovic Orban a spus că 2030 rămâne termenul avut ca obiectiv.

„Deja am făcut paşi semnificativi, gândim potenţialii parteneri, negocierea condiţiilor, astfel încât să fie cât mai favorabile pentru România, schema de finanţare a acestor investiţii şi, cu siguranţă, termenul 2030 este un termen pe care îl avem ca obiectiv pentru finalizarea reactoarelor 3 şi 4”, a spus Orban.