Iustin Cionca și Ilie Bolojan s-au întâlnit pentru drumul expres Arad-Oradea

Data publicare: Joi, 08 Octombrie, 2020 Total: 908 accesari

Iustin Cionca și Ilie Bolojan s-au întâlnit pentru drumul expres Arad-Oradea

Între Oradea si Arad vom avea un drum expres de 100 de km, cu patru benzi de circulație. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, s-a întâlnit cu Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, și Florin Birta, primarul municipiului Oradea, pentru a pune pe tapet realizarea drumului expres Arad-Oradea.

,,Zilele următoare vom semna un protocol între cele două Consilii Județene și cele două Primării pentru a aloca fondurile necesare actualizării studiului de fezabilitate. Acest drum care va lega municipiile Oradea și Arad reprezintă prioritatea în colaborarea Arad-Bihor, județe conduse de PNL în următorii patru ani! Drumul expres Arad-Oradea va degreva traficul de pe DN79, va constitui o centură pentru localitățile de pe traseu, între care orașul Chișineu-Criș, și va aduce o dezvoltare economică în comunitățile pe care le traversează, prin crearea unei noi linii de comunicație”,  a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul leagă cele două coridoare europene: autostrada Transilvania și coridorul 4, dar este și o legătură strategică pe culoarul Nord-Sud în sud-estul Europei.