Trei zone pietonale cu terase în Arad, dintre care una permanentă

Data publicare: Joi, 08 Octombrie, 2020 Total: 1013 accesari

Trei zone pietonale cu terase în Arad, dintre care una permanentă

Trei zone pietonale cu terase, dintre care una permanentă, iar celelalte două doar în sezonul cald, vor exista în Arad până inclusiv la finalul lunii octombrie.

 

Consilierii locali vor avea pe masă la ședința  de  vineri,  proiectul de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru transformarea unor străzi din municipiul Arad în zone pietonale.


Ținând cont de „faptul că prin aplicarea Hotărârii nr. 235/2020 s-a transformat Piața Luther în stradă pietonală, cetățenii fiind mulțumiți de faptul că s-a creat încă o posibilitate de recreere, iar comercianții care desfășoară activități de alimentație publică, cu terase pe stradă au putut să ofere clienților lor posibilitatea de a se destinde și a profita de ofertele lor; Faptul că Piața Luther a fost proaspăt reamenajată și se află în zona centrală, la mică distanță de parcurile din zona centrală, motiv pentru care cetățenii aleg să se relaxeze în această zonă, se arată în raportul de specialitate din cadrul proiectului, s-a propus ca zona din jurul Bisericii Roșii cunoscută ca și Piața Luther, care a fost recent refăcută, să fie o zonă pietonală cu caracter permanent.