Precizările Parchetului după descinderile de miercuri la DSP și Spitalul Județean Arad

Data publicare: Joi, 08 Octombrie, 2020 Total: 1497 accesari

Precizările Parchetului după descinderile de miercuri la DSP și Spitalul Județean Arad

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au reacţionat ca urmare a percheziţiilor decise ieri la DSP Arad și Spitalul Județean Arad în cadrul unei anchete care vizează posibile nereguli în gestionarea crizei provocate de pandemia de coronavirus.

 

“Ca urmare apariţiei în masa-media a procedurilor judiciare efectuate  la data de 07.10.2020 în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, vă comunicăm următoarele :

Confirmăm faptul că în dosarul penal pentru care se efectuează „in rem” acte de urmărire penală – cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de  zădărnicire a combaterii bolilor prev. și ped. de art. 352 Cod penal,  abuz în serviciu în formă continuată prev. și ped. de art. 297 alin.(1)  Cod penal cu aplic.  art. 35 alin.(1) Cod penal, neglijență în serviciu în formă continuată prev și ped. de art. 298 Cod penal  cu aplic. art. 35 alin. (1)  Cod penal, fals intelectual în formă continuată prev și ped. de art. 321  alin.(1)  cu aplic. art. 35 alin.(1)  Cod penal și uz de fals în formă continuată prev și ped. de art. 323 rap. la art. 35 alin.(1)  Cod penal –, sub supravegherea procurorului de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroul de Investigaţii Criminale, a Direcţiei Generalre Anticorupţie, au fost efectuate percheziţii domiciliare la  şapte adrese,  imobile aflate pe raza minicipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală.

Totodată, vă facem cunoscut că potrivit dispoziţiilor legale urmărirea penală nefiind publică, pentru a nu fi afectată activitatea de urmărire penală, detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţa opiniei publice.

Precizăm că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. se precizează într-un comunicat de presă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.