Început de octombrie cu temperaturi ridicate. Când vine frigul peste România

Data publicare: Luni, 05 Octombrie, 2020 Total: 1004 accesari

Început de octombrie cu temperaturi ridicate. Când vine frigul peste România

Vremea va fi neobișnuit de cald pentru începutul lunii octombrie, cu maxime ce vor ajunge până la 33 de grade Celsius, anunță meteorologii.  Apoi, ploile vor cuprinde mai multe regiuni din țară, iar vremea se va răci la mijlocul săptămânii.

Vremea va fi deosebit de caldă, luni, în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius în sudul Munteniei.

Vor fi înnorări temporar accentuate și mai ales seara și noaptea vor fi averse și descărcări electrice în vest și nord-vest, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei, dar și local în Moldova. Cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și vor fi condiții de grindină.

 

De marţi se întoarce vremea rea. Valorile termice vor fi în scădere, mai semnificativă în jumătatea de nord-vest a ţării, unde vor fi apropiate de cele normale perioadei, iar în rest se vor menţine peste acestea. Cerul va avea înnorări, iar temporar va ploua în cea mai mare parte a teritoriului.

 

Conform meteorologilor, se vor semnala şi averse, pe arii restrânse însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate.   Vântul va mai avea intensificări local la munte, cu viteze mai mari pe creste, în est şi sud, iar în rest va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 8 grade.

De la mijlocul săptămânii, valorile termice vor fi apropiate de cele normale perioadei în jumătatea de nord-vest a ţării, unde şi probabilitatea de ploaie va fi ridicată. În restul teritoriului vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse.