Corneliu Coposu: ”Negociem orice, dar NU NEGOCIEM PRINCIPII!”. Adrian Wiener este dispus însă să negocieze principii

Data publicare: Miercuri, 30 Septembrie, 2020 Total: 1843 accesari

Corneliu Coposu: ”Negociem orice, dar NU NEGOCIEM PRINCIPII!”. Adrian Wiener este dispus însă să negocieze principii

Pe 11 noiembrie 1995, se stingea din viață la 79 ani, Corneliu Coposu – liderul Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, cel care a petrecut 17 ani și jumătate în închisorile comuniste.

Adversarii politici ai acestuia, i-au recunoscut adevărata valoare abia la moartea Seniorului. La înmormântarea lui Corneliu Coposu, din 14 noiembrie 1995, Calea Victoriei devenind neîncăpătoare, participând peste 20.000 de români, fiind înmormântat la Cimitirul Bellu Catolic. 


Printre multe lucruri importante pe care ni le-a lăsat moștenire “Seniorul” politicii românești au fost câteva direcții care au fost numite “Testament Politic”, iar două din punctele acestui testament sună cam așa :



“Scopul nu scuză mijloacele. Mijloacele necurate îţi doboară până la urmă scopul“

și

”Negociem orice, dar NU NEGOCIEM PRINCIPII!”

 

Se pare că domnul Wiener nu a prea citit multe despre Corneliu Coposu, iar asta l-a făcut să declare ceva care în opinia mea, este destul de fabulos, după ce liberalii arădeni i-au invitat pe cei din USR-Plus, prin persoana lui Adrian Wiener, candidatul ieșit pe locul doi în cursa pentru Primăria Arad, să se alăture noii conduceri a Primăriei Arad și să ocupe un scaun de viceprimar.


Acesta, prin intermediul unui comunicat de presă a răspuns liberalilor arădeni la propunerea acestora, iar printre altele, a clarificat ceea ce este de negociat: 


„(.....) Nu vom negocia pentru noi, ci în numele vostru. Nu oameni, ci proiecte. Nu funcții, ci principii.(.....)”      a spus printre altele Adrian Wiener.


Mi se pare ceva halucinant, nu negociezi funcțíi dar negocezi principii? Asta e ceva nou, și tocmai că, dacă astăzi ar mai trăi seniorul Corneliu Coposu, cu siguranță ar avea ceva important de spus celui care a reușit să obțină un scor bun la alegerile locale, și probabil că i-ar da replica celebră de la începutul anilor 90:  ”Negociem orice, dar NU NEGOCIEM PRINCIPII!”