Încep discuţiile unei coaliţii între PNL şi USR la Arad, iar USR are şansa să primească un post de viceprimar!

Data publicare: Luni, 28 Septembrie, 2020 Total: 2851 accesari

Încep discuţiile unei coaliţii între PNL şi USR la Arad, iar USR are şansa să primească un post de viceprimar!

Luni dimineaţa, a avut loc conferinţa de presă a liberalilor arădeni, după scrutinul din 27 septembrie.

În condiţiile noii distribuţii a mandatelor în Consiliul Local Municipal, PNL a obţinut 9 mandate, USR – 7 mandate, PSD – mandate, iar UDMR şi PMP câte doua mandate, iar pentru o majoritate este nevoie de minim 12, PNL şi USR vor începe discuţiile pentru o alianţă la nivelul Consiuluilui Local, unde PNL, tradiţionalul aliat al liberalilor UDMR şi USR ar avea 18 voturi în cazul unei astfel de coaliţii dintr-un total de 23. Asta în condiţiile în care acestora nu li se alătură şi cei de la PMP, astfel noua coaliţie la nivelul municipiului ar lăsă PSD-ul într-o opoziţie de doar 3 voturi.


Mai mult, preşedintele filialei liberale, Gheorghe Falcă, a declarat în aceeaşi conferinţă de presă, că a fost contactat de preşedintele USR Arad, Vlad Botoş, care l-a felicitat pentru rezultat şi a propus o întâlnire, care înţelegem că va avea loc în următoarele zile, iar Gheoghe Falcă  şi Iustin Cionca au avansat ideea ca unul din cele două posturi de viceprimar să-i revină lui Adrian Wiener (USR), al doilea fiind deja stabilit că va fi ocupat de Sergiu Bîlcea, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.


„Președintele USR Arad m-a sunat aseară, ne-a felicitat și mi-a solicitat o întâlnire în care să dicutăm despre o coaliție. Am informat organizația și suntem de acord să facem această coaliție locală”, a declarat Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad.