Administrația PNL începe lucrul și la drumurile Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab, continuă lucrările la centura Curticiului!(P)

Data publicare: Luni, 14 Septembrie, 2020 Total: 909 accesari

Administrația PNL începe lucrul și la drumurile Curtici-Macea-Sânmartin, Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab, continuă lucrările la centura Curticiului!(P)

PNL Arad continuă, prin reprezentanții săi la Consiliul Județean și primăriile din județ, să lucreze la marile proiecte. A venit și rândul pentru desemnarea câștigătorului pentru trei importante drumuri transfrontaliere:

-Curtici-Macea-Sânmartin (8,6 km)

-Sânmartin – Socodor (11,6 km)

-Socodor-Nădab (5 km).

Consiliul Județean Arad, condus de liberalul Iustin Cionca, a anunțat numele câștigătorului: societatea de construcții PRO CONSTRUCȚII CRIȘANA SA.

Contractul se va încheia după termenul de contestație de 10 zile conform legii 101/2016.

Administrația PNL a județului Arad a câștigat, pentru modernizarea drumurilor județene transfrontaliere, întreaga sumă alocată pentru opt județe de graniță, prin programul România-Ungaria: Arad, Timiș, Satu Mare,  Bihor, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg. Este vorba de 13,89 milioane de euro.

Rezultatele proiectului vor fi: 12,1 km drum nou construit, 20,2 km drum modernizat.

Investiția este integrată  cu alte proiecte, realizate din diverse surse de finanțare: tronsonul Peregu Mare – Pecica și Turnu – Variașu Mic, Nădlac-Peregu Mare și Pecica-Turnu, Arad – Variașu Mic– Iratoșu, Dorobanți – Macea și Sânmartin – Grăniceri. Prin acest proiect populația localităților Curtici, Macea, Sânmartin și Socodor va avea acces la drumuri modernizate.

„Colaborez foarte bine cu primarii Ioan Jura, Ciprian Otlăcan și Bogdan Ban. Acolo unde există primari care colaborează cu Consiliul Județean, există și proiecte și rezultate bune!” – a declarat Iustin Cionca.

Pe același traseu transfrontalier au început lucrările la centura orașului Curtici, care va avea lungimea de 7,3 km. Valoarea investiției la centură se ridică la 4,1 milioane de euro. Președintele PNL al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a precizat că șoseaua de centură este realizată de Primăria orașului Curtici, care este parteneră cu Consiliul Județean în proiectul de modernizare a unor drumuri transfrontaliere.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Arad, condus de o echipă PNL:

„În județul Arad cei mai mulți bani pentru modernizarea drumurilor județene sunt din fonduri europene. 400 de milioane de lei investim în drumuri, prin proiecte europene, din care contribuția Consiliului Județean Arad este de doar 2%! Am promis că modernizăm județul Arad, și ne ținem de cuvânt, lucrăm la 444 km de drumuri!” – a declarat președintele PNL al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

„De 40 de ani nu s-a mai realizat nicio lucrare atât de importantă între Curtici, Macea și Sânmartin. Mă bucur că în mandatul meu de primar, cu sprijinul domnului președinte Iustin Cionca, s-a obținut finanțare pentru acest tronson, pe bani europeni. Din păcate, din cauze birocratice care țin de activitatea unor instituții de la București, începerea lucrărilor a fost întârziată, dar acum avem un câștigător la licitație și așteptăm începerea lucrărilor”, a declarat Ciprian Otlăcan, primarul PNL al comunei Macea.

 „Este un proiect de importanță strategică, cel mai mare proiect al orașului Curtici. Vom scoate traficul greu din centrul orașului. Mai avem un proiect prin care vom moderniza tronsonul dintre pasaj și centura ocolitoare, inclusiv modernizarea infrastructurii și a rețelei pluviale, respectiv modernizarea acceselor”, a declarat primarul PNL al orașului Curtici, Bogdan Ban.

Primarul PNL al comunei Socodor, Ioan Jura, a declarat: „Ne bucurăm mult că după o lungă bătălie a licitației s-a finalizat procedura și în cel mai scurt timp vor începe lucrările. Pentru comuna Socodor e un real beneficiu. În condițiile în care pentru un drum la Arad facem pe DN79A un anumit număr de kilometri în momentul finalizării lucrărilor pe tronsonul Socodor-Sânmartin vom scurta acel drum cu 10 kilometri, iar în momentul finalizării modernizării tronsonului Socodor-Nădab cu 5 kilometri. Mai mult, vom decongestiona circulația de pe DN79A”.

 

 

 

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012



(ghidularadean.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)