Situaţie bizară la Şiştarovăt! Şcoala începe doar online deşi cazurile de Covid înregistrate sunt într-un sat aparţinător

Data publicare: Miercuri, 09 Septembrie, 2020 Total: 1057 accesari

Situaţie bizară la Şiştarovăt! Şcoala începe doar online deşi cazurile de Covid înregistrate sunt într-un sat aparţinător

Situație bizară în comună Şiştarovăt din județul Arad. Aici, începutul anului va fi pe scenariul roşu, adică, doar online, din cauza numărului de cazuri înregistrate în comună în ultimele 14 zile. Până aici totul normal, situaţia bizară apare când aflăm că toate cazurile care au fost depistate la nivelul comunei, sunt de fapt dîntr-un centru de îngrijire a bătrânilor dintr-un sat care aparține de această comună. Practic, niciun locuitor al comunei nu a fost infectat cu COVID-19.

 

Anunțul a fost surprinzător pentru oamenii din Șiștarovăț, județul Arad. Conform datelor transmise de Ministerul Sănătății, aici în ultimele 14 zile este cea mai mare rată de infectare. 52 de persoane la 1000 de locuitori. Astfel, după calculele oficiale, școala va trebui să fie doar online.

Încurcătura a apărut după ce la Centrul de Recuperare pentru Neuropsihiatrie din Cuveșdia au apărut 52 de cazuri de coronavirus. Cum satul, aparține de localitatea Șiștarovăț, centralizarea informațiilor a făcut ca numărul de infectați să fie arondat comunei, care nu înregistrează niciun caz pozitiv.

 

Marius Gondor, inspector șef al ISJ Arad: La opt şcoli indicele este peste 3, asta însemnând că aceste şcoli nu au alte variante decât să desfăşoare aceste activităţi online. Am verificat azi la toate unităţile de învăţămând până începe şcoala în 14 septembrie toţi copii vor avea device-uri pentru a putea intra în online”.