E Oficial. Astra Vagoane Călători a câştigat licitaţia a 100 de tramvaie noi în București

Data publicare: Miercuri, 09 Septembrie, 2020 Total: 2552 accesari

E Oficial. Astra Vagoane Călători a câştigat licitaţia  a 100 de tramvaie noi în București

Primăria Capitalei a selectat marți, 8 septembrie, câștigătorul licitației pentru 100 de tramvaie noi în București. Oferta desemnată câștigătoare este cea a asocierii Astra Vagoane Călători - CRRC Qingdao Sifang.


După îndelungi tergiversări, bucureștenii vor putea circula cu tramvaie noi produse în România. Primăria Municipiului București a trimis marți către Asocierea Astra Vagoane Călători (România) – CRRC Qingdao Sifang (China) o ”Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire . Prin această adresă, asocierea menționată este înștiințată că a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție și că i se va comunica data și ora la care va avea loc semnarea contractului.

 

 

”Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de către asocierea Astra Vagoane Călători (lider) – CRRC Qingdao Sifang Co, LTD (asociat) ca fiind oferta câștigătoare, cu propunere financiară în valoare de 840.882.207,000 lei fără TVA pentru un număr de 100 de bucăți de tramvaie de tip ASTRA, cu un preț unitar de 8.408.822,00 lei fără TVA, așa cum a fost stabilit în propunerea financiară și pe baza propunerii tehnice prezentate”, se arată în documentul citat.



Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele. Pe lângă cele 100 de tramvaie de 36 de metri lungime cumpărate de Primăria Capitalei, Societatea de Transport Bucureşti (STB) mai cumpără 40 de tramvaie noi de 18 metri lungime.