Una dintre cele moderne piețe de lemne din țară a fost amenajată la Arad(P)

Data publicare: Marti, 08 Septembrie, 2020 Total: 2238 accesari

Una dintre cele moderne piețe de lemne din țară a fost amenajată la Arad(P)

Administrația liberală arădeană a demarat în luna august a anului trecut amenajarea unei noi piețe de lemne pe strada Poetului, unde  municipalitatea și-a propus să mute comercianţii din Piaţa Obor. Așa se face că acolo unde până nu demult nu erau decât gunoaie, a fost realizată pe o suprafață de 18.017 mp, cea mai modernă piață de lemne din România.

Cât despre investiție, aceasta este în valoare de 4,4 milioane de lei, banii provenind din bugetul local.

Dar ce s-a făcut acolo mai exact? Pe o suprafață de 8.300 de metri pătrați s-a amenajat o platformă rutieră din beton; pe alți 2.750 de metri pătrați s-a amenajat o platformă rutieră pentru expunerea materialului lemnos destinat construcţiilor sau lemnelor pentru foc, dar s-a făcut și o parcare pentru  autocamioane și una destinată autoturismelor clienţilor. „Am făcut eforturi pentru un spaţiu de comerţ civilizat, în care atât cei care vând cât şi cei care cumpără să beneficieze de condiţiile cele mai bune. Piaţa este şoseaua de centură, se asigură soluţii de transport fără să aglomerăm traficul din centrul oraşului”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

Piaţa de lemne este  dotată cu un rezervor PSI cu staţie de pompare şi hidranţi exteriori, un container administrativ, grupuri sanitare pentru cumpărători şi cu o cabină de pază. De asemenea, beneficiază  de iluminat exterior și  instalaţie de supraveghere video.

Următorul pas care a fost făcut a fost semnarea contractului de delegare a gestiunii către SC Târguri, Oboare, Piețe Arad SA, societate care administrează târgurile, oboarele și piețele din municipiu, urmând ca în viitorul apropiat comercianții de lemne să se mute acolo. Aceștia vor putea astfel să-și desfășoare activitatea în condiții cum nu se poate mai civilizate.

 

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012




(ghidularadean.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)