Între Arad și Oradea, vom avea un drum expres de 100 de km și 4 benzi de circulație

Data publicare: Marti, 08 Septembrie, 2020 Total: 2433 accesari

Între Arad și Oradea, vom avea un drum expres de 100 de km și 4 benzi de circulație

Vineri, primarii din orașele Arad și Oradea, Călin Bibarț și Ilie Bolojan, împreună cu ministrul transporturilor, Lucian Bode și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au discutat și  definitivat, condițiile de colaborare în vederea actualizării documentației drumului expres ce va lega orașele Oradea şi Arad.

 

„Vineri, în județul Bihor, împreună cu primarul Ilie Bolojan, cu ministrul transporturilor, Lucian Bode și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), am discutat despre proiectul ce vizează drumul expres Arad-Oradea, o șosea modernă a cărei realizare devine de-acum o certitudine pentru Oradea.” a declarat Călin Bibarț.

 

Lucrările finanțate din fonduri europene vor fi incluse în programul de infrastructură ce va începe anul viitor. Drumul, cu 4 benzi de circulație, are o lungime de 100 km şi leagă cele două coridoare europene: autostrada Transilvania și coridorul 4. Este şi o legătură strategică pe culoarul Nord-Sud în sud-estul Europei.