Un succes al administrației PNL: Aradul devine primul municipiu din România cu șosea de centură 100% finalizată! (P)

Data publicare: Vineri, 04 Septembrie, 2020 Total: 1256 accesari

Un succes al administrației PNL: Aradul devine primul municipiu din România cu șosea de centură 100% finalizată! (P)

Administrația liberală a județului Arad a făcut pasul decisiv pentru realizarea ultimului tronson al șoselei de centură a municipiului Arad. Astfel, Aradul va deveni primul municipiu din România cu șosea 100% finalizată, după investiția Consiliului Județean și a Companiei Naționale de Austrostrăzi (CNAIR).

Iustin Cionca, președintele Consiliul Județean Arad și candidat din partea PNL pentru un nou mandat, a semnat la Arad, în prezența lui Ludovic Orban, prim-ministru al României,  protocolul pentru realizarea ultimului tronson din șoseaua de centură a municipiului Arad, cel mai important proiect de la înființarea Consiliului Județean.

Tronsonul are 11  km și va include și un pod nou peste râul Mureș, la Fântânele, și un pasaj peste calea ferată, la Vladimirescu. Este vorba despre o investiție estimată la 45 de milioane de euro.

Nu atât amploarea investiției conferă dimensiunea sa deosebită, ci faptul că acești 11 km completează inelul rutier din jurul municipiului, iar Aradul va deveni primul oraș reședință de județ din România cu o șosea completă de centură!

Investiția va face legătura între două drumuri naționale: DN69 Arad-Timișoara și DN 7 Arad-Deva.

Peste râul Mureş se va construi un pod în lungime de 1 km, la Fântânele. Pe o lungime de 6,8 km, între localităţile Vladimirescu şi Fântânele se va construi o pistă de biciclete. Drumul va avea două benzi de circulaţie, cu o platformă de 9 m din care carosabilul va avea 7 m, cu o viteză proiectată de 80-100 km/h.

Închiderea inelului de centură al municipiului prin construirea Centurii Est va permite reorganizarea fluxurilor de trafic prin interzicerea tranzitului prin oraş a vehiculelor masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Conform studiului de trafic, impactul va fi resimţit pe cele mai aglomerate artere ale municipiului Arad, gradul de încărcare scăzând pe Centura Nord/strada Ştefan Teneţchi şi DJ 682, sectorul urban (str. Nicolaus Lenau şi Ştefan cel Mare), efectul pozitiv extinzându-se şi pe alte sectoare: Centura Nord (strada Ovidiu), Axa Est-Vest (Calea Iuliu Maniu – Calea Aurel Vlaicu), DJ 682 sectorul urban (str. Ogorului), Podul Traian, str. Pompei şi str. Cetăţii.

„Discutam zilele trecute cu Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, și îmi spunea că i se pare incredibil că, la Arad, Consiliul Județean are un parteneriat real și corect cu Primăria Municipiului Arad, fiindcă așa ceva aproape că nu se întâmplă nicăieri altundeva în România. Îmi spunea Ilie Bolojan că nu a mai auzit ca un consiliu județean să construiască pentru municipiu șoseaua de centură, așa cum se întâmplă la Arad, unde există o foarte bună colaborare în administrația PNL! Acest parteneriat al Consiliului Județean Arad cu Primăria Municipiului Arad, ambele conduse de PNL, va continua și în următorii patru ani când vom investi împreună în spital și în spațiile publice din municipiu, pe care ne propunem să le transformăm în scene pentru tinerii creativi ai Aradului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, candidat PNL la încă un mandat în fruntea CJA.

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012



(ghidularădean.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)