Administrația PNL a înnoit șase drumuri de legătură cu județele vecine și va lucra pe încă patru! (P)

Data publicare: Vineri, 04 Septembrie, 2020 Total: 1270 accesari

Administrația PNL a înnoit șase drumuri de legătură cu județele vecine și va lucra pe încă patru! (P)

În ultimii patru ani, administrația liberală a Aradului a lucrat la modernizarea a șase legături rutiere cu județele Arad și Bihor, și are deja în lucru alte patru proiecte care leagă Aradul cu județele Timiș și Hunedoara! Niciodată nu s-a mai investit atât de mult în drumurile județene care deservesc locuitorii de la marginea județului Arad!

Patru dintre ele sunt cu județul Timiș, a cincea este legătura cu județul Bihor prin care ne dorim să deschidem o altă perspectivă de dezvoltare pentru stațiunea Moneasa. Valoarea lucrărilor pe cele cinci legături noi cu județele Timiș și Bihor este de aprox. 150 milioane lei.

Administrația PNL a județului Arad a realizat aceste investiții pentru că realizarea legăturilor cu județele limitrofe este importantă pentru mobilitatea forței de muncă sau, în cazul stațiunii Moneasa, pentru a lega un obiectiv de interes județean de un drum care poate asigura un flux mai mare de vizitatori. Administrația PNL s-a concentrat cu precădere pe legăturile înnoite cu județul Timiș, pentru că zona de sud a județului Arad va fi astfel legată de Autostrada A1 prin drumuri modernizate, ceea ce înseamnă că locuitorii de acolo pot beneficia de dezvoltarea localităților mari din județul Timiș, așa cum și cei din Timiș pot ajunge mai ușor la Lipova, respectiv în zona de Banat a Aradului. Prin aceste investiții, administrația PNL a vizat dezvoltarea unor zone care din păcate încă mai lasă de dorit. Prin creșterea mobilității oferim și investitorilor posibilitatea de a se stabili pe Valea Mureșului, unde există suficientă forță de muncă și oameni harnici dornici să muncească. Asta înseamnă fie că eliminăm în unele cazuri naveta, fie că reducem considerabil timpul dedicat navetei. Și nu în ultimul rând se circulă în condiții mult mai sigure pe drumurile noi.

Legăturile modernizate cu județul Timiș sunt următoarele:

*Sânpetru German – limită județ Timiș (spre loc. Gelu);

*Neudorf – limită județ Timiș;

*Lipova-Șiștarovăț-Cuvejdia, Zăbalț – limită județ Timiș (cu precizarea că lucrarea este licitată și va începe în primăvara anului viitorul);

*Zădăreni-Felnac-Secusigiu-Periam (jud. Timiș).

Legăturile modernizate cu județul Bihor sunt:

*Bârsa-Moneasa-limită județ Bihor, șantier în lucru, care avansează foarte bine;

*Chișlaca-Craiva-limită jud. Bihor.

Consiliul Județean Arad pregătește documentația tehnică și pentru alte legături noi cu județele limitrofe:

* cu județul Bihor: DJ 709 Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor  (depus spre finanțare la Agenția de Dezvoltare Regională)

*cu județul Bihor: DJ 709K Vărșand-Iermata Neagră-Zerind-DN7 limită jud. Bihor, cu pod peste Crișul Alb (depus spre finanțare la Compania Națională de Investiții)

* cu județul Hunedoara: DJ 709J Hălmăgel-Târnăvița-limită județ Hunedoara (s-au alocat 118 mii lei pentru studiul tehnic, la ultima ședință de Consiliu Județean)

De asemenea, prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social este depus spre finanțare drumul județean Petriș-Corbești-Roșia Nouă-Obârșia, cunoscut ca „Drumul Regelui”, care va crea o legătură de bună calitate cu județul Hunedoara (pentru cei aprox. 4 km între Obârșia și limita județului Hunedoara se caută o sursă de finanțare, pentru că fiind vorba despre un drum forestier, lucrările vor fi mai ample).

„Administrația liberală a Aradului are în lucru 444 km de șantiere pe drumurile județene arădene și în fază de documentație alți 154, 9 km, ceea ce reprezintă cel mai amplu proiect din România. Din punctul meu de vedere, asta înseamnă responsabilitate și respect față de cetățeni! De aceea candidez din partea PNL pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Arad, să #construim_împreună Aradul puternic, cu arădeni respectați” – a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, candidat PNL la un nou mandat de președinte.

Comandat de PNL Arad, executat de SC Lexus Publicitate SRL, cod mandatar 21200012



(ghidularădean.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)