Pensii și alocații majorate de la 1 septembrie

Data publicare: Miercuri, 02 Septembrie, 2020 Total: 1277 accesari

Pensii și alocații majorate de la 1 septembrie

De la 1 septembrie, alocațiile copiilor s-au majorat cu 20%, iar punctul de pensie s-a majorat cu 14%.

 

Alocația de stat pentru copiii care au între 2 și 18 ani a crescut, de la 1 septembrie, de la 156 de lei la 185 de lei. Pentru copiii din grupa de vârstă 0 – 2 ani, precum și pentru cei cu handicap, cuantumul crește de la 311 la 369 de lei.


Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că plata alocațiilor care include și majorarea de 20% se va face începând cu data de 8 septembrie.

În legătură cu masura dublării alocațiilor pentru copii, planul guvernului este ca dublarea acestora să se facă etapizat până în 2022.

De la 1 septembrie, punctul de pensie s-a majorat cu 14%, pensia minima ajungând la 704 lei la 800 lei.

 

Premierul Orban a cerut să nu existe întârzieri. „Am înţeles că există rumori la nivelul unor case de pensii care au transmis către unii pensionari că există risc de întârziere în plata pensiilor”, a spus premierul.

 

Premierul Orban a mai menţionat că în septembrie, trebuie plătite de asemenea şi alocaţiile mărite şi Guvernul trebuie să fie pregătit să facă plăţile la termen. „O să solicit ministerului Finanţelor alimentarea imediată a contului pentru plăţile datorate pentru măsurile active”, a precizat Orban.