Două documentare rulează în grădina de vară de la „Arta“

Data publicare: Miercuri, 02 Septembrie, 2020 Total: 786 accesari

Două documentare rulează în grădina de vară de la „Arta“

Profităm din plin de ultimele zile ale lunii august și ne bucurăm în acest weekend de două documentare care vor rula pe marele ecran al grădinii de vară a cinematografului "Arta".

Vineri, 4 septembrie, în grădina de vară, de la ora 21:00, vedem ce se întâmplă cu o tonă de varză cumpărată cu 20 de euro. Explorăm astfel dinamica paradoxală a agriculturii românești practicate în satul Lungulețu. „Varză, cartofi și alți demoni“. Documentarul, regizat de Șerban Georgescu, îl invită pe privitor în Lunguleţu, un sat din apropierea Bucureştiului, unde 1.000 de agricultori aşteaptă an de an să îşi vândă cele peste 100.000 de tone de varză în piaţa locală. La finalul zilei, au de ales între a vinde pe nimic sau a-şi îngropa recolta. Povestea lor este similară cu cea a agricultorilor din toată ţara. O satiră a realităţilor curente din agricultura europeană, în naraţiunea regizorului însuşi, filmul relatează din interior strădania unui sat de a ieşi din acest cerc vicios, prezentată într-un stil specific românesc: cu haz de necaz...

„McQueen“ va rula sâmbătă, 5 septembrie, de la ora 21. Filmul vorbește despre ascensiunea și decăderea unui mare creator. De asemenea, ne oferă cheile esențiale pentru a înțelege universul său interior și motivațiile care l-au determinat să-și sfârșească viața chiar în cel mai important moment al carierei sale. Primul film biografic despre Alexander McQueen, care a lucrat cu figuri precum Lady Gaga și Bjork, este plin de lumini și umbre și la fel de fascinant precum colecțiile artistului. Hipnotizant, acest documentar este o comoară cinematografică pentru orice spectator. Ca și personalitatea privilegiată (și torturată) a artistului, acest film reprezintă un spectacol plin de frumusețe și pasiune.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile pe bază de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau cinemaartaarad@gmail.com.