Deputatul PSD de Arad, Adrian Todor, lipseşte de la votul moţiunii de cenzură de astăzi şi riscă să fie exclus

Data publicare: Luni, 31 August, 2020 Total: 1319 accesari

Deputatul PSD de Arad, Adrian Todor, lipseşte de la votul moţiunii de cenzură de astăzi şi riscă să fie exclus

Luni la ora 14.00, trebuia să înceapă şedinţa camerelor reunite a Parlamentului pentru dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură depusă de PSD. Ora începerii a fost devansată pentru că PSD a constatat că majoritatea pe care se bazau, ca să obţină cele 233 de voturi necesare pentru rasturnarea guvernului Orban, numai că mai mulţi parlamentari PSD lipsesc de la vot, iar printre ei se află şi deputatul Adrian Todor, care a anunţat că se află în carantină timp de 14 zile.

 

Adrian Todor a căzut în dizgraţie şi anonimat după ce Mihai Fifor a preluat şefia filialei arădene, l-a exclus pe fostul preşedinte Dorel Căprar din PSD, Todor fiind în tabară lui Căprar, iar Fifor nu iartă.


Întrebat Sorin Grindeanu în cursul zilei de duminică, câţi parlamentari PSD vor fi în plen la votul pe moţiune, Grindeanu a răspuns: „Toţi. Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere”.

Având în vedere cele spuse de Grindeanu, şi absenţa lui Todor, care nu ştim cât de obiectivă şi justificată este, acesta se pare că riscă excluderea „din echipa PSD”, care nici asta nu este foarte clar ce presupune, dar din ce se înţelege, înseamnă excludere din partid, însă coronavirusul este scuza ideală pentru a nu vota moţiunea de cenzură, şi a pune partidul în situaţia ingrată de a nu avea voturile necesare în lupta cu PNL, o bilă neagră pentru filiala arădeană a lui Fifor.