Starea de alertă va fi prelungită din nou după 15 septembrie

Data publicare: Luni, 31 August, 2020 Total: 1034 accesari

Starea de alertă va fi prelungită din nou după 15 septembrie

Premierul Ludovic Orban anunţă că Guvernul va adopta, în 15 septembrie, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, act normativ care va reglementa şi măsurile de protecţie împotriva COVID-19 care trebuie respectate în 27 septembrie, ziua alegerilor locale.

 

România se află sub incidenţa Hotărârii de Guvern care a reglementat prelungirea stării de alertă din 16 august pentru o lună, iar din 15 septembrie va fi prelungită starea de alertă, Hotărârea de Guvern în acest sens urmând a constitui baza pentru ordinul comun al mai multor miniştri care va reglementa desfăşurarea alegerilor locale.

 

"Eu cred că dacă toţi candidaţii respectă aceste reguli, eu cred că mai degrabă va avea un efect benefic. (...) Dacă ei sunt responsabili, dacă ei respectă regulile, la rândul lor ei or să fie un exemplu pentru susţinătorii lor şi cred că poate să crească inclusiv gradul de conformare a oamenilor la regulile de protecţie dacă îşi văd toţi candidaţii respectând aceste reguli. (...) Din punctul meu de vedere, dacă se respectă aceste reguli, riscul de transmitere a virusului în cursul campaniei şi în cursul procesului electoral este foarte mic”, a afirmat primul ministru.

 

,În ceea ce priveşte ziua votului, asta o vom reglementa în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Pe data de 15 (septembrie – n.r.) va fi adoptată. Noi suntem încă în prelungirea stării de alertă, 16 august – 16 septembrie.

Deocamdată nu putem reglementa decât după ce prelungim starea de alertă, în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă şi acolo vom da bază şi pentru emiterea ordinului comun privitor la regulile de desfăşurare a votului în ziua votului. Deja am avut discuţii repetate, am stabilit în primul rând de a organiza secţii de votare în sedii mai spaţioase“, a mai afirmat premierul, duminică, la B1 TV.