Mihai Fifor, omul care a stat lângă Ponta, Dragnea și Dăncilă – o serie de funcții în palmares, NIMIC pentru Arad

Data publicare: Miercuri, 26 August, 2020 Total: 1416 accesari

Mihai Fifor, omul care a stat lângă Ponta, Dragnea și Dăncilă – o serie de funcții în palmares, NIMIC pentru Arad

Orice s-ar spune despre Mihai Fifor, actualul candidat la Primărie al PSD, pardon... PSLC, adică Platforma Social-Liberală Creștină (până şi PSD-iştii se dau liberali acum), sper că am reținut bine numele, dar nu se poate spune că nu știe să-și aleagă prietenii politici. Iar acest lucru l-a ajutat în carieră.


 

A fost unul dintre locotenenții lui Ponta, care a încercat să-l numească ministru al Transporturilor, dar a fost refuzat de președintele Iohannis din cauza lipsei de experiență. A trecut apoi în barca lui Daddy Dragnea, ceea ce l-a ajutat să facă carieră în Guvern, fiind rând pe rând ministru al Economiei, ministru al Apărării, iar după demisia lui Mihai Tudose a fost chiar și premier interimar.




După condamnarea lui Liviu Dragnea a intrat în siajul Vioricăi Dăncilă, ceea ce i-a adus funcția de vicepremier și ulterior pe cea de ministru interimar de Interne. De altfel, și după ce Viorica Dăncilă a fost îndepărtată de la conducerea partidului, Fifor a știut să se poziționeze astfel încât să obțină conducerea PSD Arad. Mai pe românește, putem spune că a făcut carieră. Cu ce rezultate însă? Ce au însemnat pentru Arad și arădeni toate aceste posturi ocupate de Fifor? Vă spunem noi: NIMIC.



 

Deși a fost ministru al Apărării, nu a făcut NIMIC pentru ca Cetatea Aradului să ajungă în administrarea arădenilor. Tot NIMIC putem trece și în dreptul Policlinicii CFR pe care a preluat-o cu surle și trâmbițe la Ministerul Apărării, promițând că va face aici minuni, că o va transforma într-un centru modern de diagnostic și tratament. Ce a făcut în schimb? S-a lăudat cu finanțarea unor proiecte PNDL, fără însă să spună că la acea vreme, în care România era condusă de guvernele PSD, Aradul era pe ultimele locuri din țară la alocări de fonduri prin PNDL. Mai mult, a stat cu mâinile în sân și s-a uitat cum colegii săi de partid au făcut Aradul să piardă, numai în 2018, 16 milioane de euro la municipiu și 45 de milioane de euro la județ.

 

Un an mai târziu, tot cu Fifor pe cai mari la București, municipiul avea să piardă încă 12 milioane de euro. Cam acestea ar fi „realizările” fostului ministru Fifor, NIMIC pentru Arad și o serie de funcții în palmares pentru el însuși.