Fifor trece la next level, de la Policlinica CFR la Spital Municipal. Dacă copiii ar vota, l-ar crede?

Data publicare: Marti, 25 August, 2020 Total: 1226 accesari

Fifor trece la next level, de la Policlinica CFR la Spital Municipal. Dacă copiii ar vota, l-ar crede?

O vorbă veche spune că: “cele mai mari minciuni se spun în campania electorală și în pat”. Patul îl lasăm deoparte, nu intrăm din principiu în așternuturile nimănui chiar și politician fiind, însă campania electorală oficial stă să înceapă și minciunele pe băț au început de ceva vreme deja.

 

Trăgând un ochi la olteanul care se dă mare arădean, ne referim la Fifor, candidatul PSD care pozează nu doar în arădean ci și mare social-LIBERAL, că liberalismul e în trend acum, am observat că ne promite în schimbul unui vot, un spital municipal, și nu unul oarecare, ci unul nou-nouț, la cheie.



 

Inițial am fost tentat să cataloghez asta o minciună, apoi am hotărât să o introduc la categoria, tupeu sau nesimțire, și am să și explic de ce.

 

Este clar că în acestă perioadă de pandemie, sistemul medical, atât ca dotări cât și ca pregătire a personalului, și-a arătat limitele, iar să promiți ceva ce se află în piramida nevoilor primare ale cetățeanului, este foarte electoral, iar Fifor nu ezită să facă asta, promite un Spital Municipal  nou, într-o locație nouă, a renunțat la ideea unui Spital Matern nou, acum e unul Municipal, până la urmă ce contează ? spital să fie !


De ce tupeu ? păi este simplu, ne aducem aminte în zilele de glorie ale lui Fifor pe când era Ministrul Apărării, cum a trecut în visteria ministerului Policlinica CFR, promițând atunci că va face din ea, în august 2018, cel mai modern centru regional de diagnostic şi tratament, fiind de fapt o secție a Spitalului Clinic Militar de Urgență “Victor Popescu” din Timișoara, de parcă nu era suficient câte au plecat în Timișoara, ce mai conta pentru Arad că mai transferăm o policlinică la orașul vecin ? Evident că de cel mai modern centru regional de diagnostic şi tratament s-a ales praful, singurul lucru care s-a schimbat a fost plăcuța care amintea că acolo a fost cândva o Policlinică CFR iar acum este creația lui Fifor, plăcuța, nu policlinica.



 



La nici doi ani distanță, și după marea reușită cu Policlinica CFR, Fifor ne anunță că acum trece la next level, un Spital Municipal, o clădire nouă într-o locație nouă, cu o singură condiție: să-l voteze arădenii primar. Pe bune? N-a fost capabil să facă o amărâtă de policlinică, acum construiește un spital nou, în condițiile în care unul din singurele spitale noi construite în România în ultimii 30 de ani, este Spitalul TBC din Arad.


Asta pe lângă faptul că nu indică nici locul noii locații a spitalului, nici din ce bani se construiete, căci costurile unui spital nou nu sunt deloc de neglijat. Dar de ce să ne batem cu aceste detalii? Nu-l doare gura sa promită, nu?

 

Într-un scenariu fantasmagoric în care Mihai Fifor ar ajunge primar în Arad, lucru greu de imaginat pentru un om cu imaginație la cote normale, probabil că NOUL Spital Municipal Arad ar arăta ca și Spitalul Regional de Urgență Constanța în guvernarea PSD 2016-2019 a cărui ministru a fost Mihai Fifor.






Sursă Foto principală: Mihai Fifor/ Facebook


T.B.