Ajutor pentru autorităţile locale. Bani de la buget pentru pregătirea proiectelor cu finanţare de la U.E.

Data publicare: Duminica, 23 August, 2020 Total: 794 accesari

Ajutor pentru autorităţile locale. Bani de la buget pentru pregătirea proiectelor cu finanţare de la U.E.

Autorităţile locale vor beneficia de fonduri pentru pregătirea proiectelor cu finanţare din bugetul Uniunii Europene 2021- 2027, a promis, la Arad, premierul Ludovic Orban.

 

Potrivit spuselor sale, pe fondul pandemiei de COVID-19, bugetele primăriilor au fost diminuate destul de mult, iar din acest motiv, Guvernul le va repartiza resurse suplimentare pentru elaborarea documentaţiilor tehnice și a studiilor de fezabilitate.

 

 

„Pentru a putea realiza o absorbţie cât mai mare şi pentru ca această absorbţie să se deruleze cu minimum de probleme, am gândit lucruri simple. În primul rând, să utilizăm bani din acest exerciţiu financiar pentru a pregăti proiectele de investiţii importante, atât proiectele de investiţii de la nivel local şi judeţean, cât şi proiectele de investiţii de la nivel national”, a declarat Ludovic Orban.

 

“Știm, de asemenea, din cauza crizei economice provocate de pandemie, că foarte multe autorităţi locale nu mai au resursele financiare pentru a pregăti proiectele şi, din acest motiv, am decis să alocăm bani din POAT – Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică şi bani din Programul Operaţional Investiţii Mari pentru a putea finanţa pregătirea acestor proiecte în vederea absorbţiei fondurilor europene, atât pe Programul de rezilienţă şi recuperare, cât şi fonduri europene din bugetul Uniunii Europene 2021- 2027”, a mai afirmat premierul.