De zilele oraşului, Aradul şi-a omagiat personalitaţile

Data publicare: Sambata, 22 August, 2020 Total: 1886 accesari

De zilele oraşului, Aradul şi-a omagiat personalitaţile

În contextul pandemiei, zilele oraşului nu au fost ca în alţi ani, ele au fost marcate doar de un singur eveniment, şi anume, şedinţa festivă a Consiliului Local Municipal, în cadrul căreia s-au  acordat distinţii de “cetăţean de onoare”, titluri de Pro Urbe şi Diplome de Excelenţă.


Evenimentul a avut loc vineri, de la ora 20.00, pe platoul Palatului Administrativ, unde a fost amenajată o scenă.

 

Anul acesta s-au acordat două titluri de CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD.

 

Unul a fost înmânat scriitorului Gheorghe Schwartz, pentru merite profesionale remarcabile, precum și pentru importanta sa contribuție la fondul cultural.






Cel de-al doilea va reveni directorului general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Arad, dr. Gheorghe Domșa, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru realizările prefesionale deosebite prin care a contribuit la ridicarea prestigiului municipiului Arad precum și pentru dedicarea cu care s-a implicat în prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.



 

Titlul de Pro Urbe a fost  acordat fizicianului de renume mondial, dr. Anamaria Effler, pentru contribuția adusă la dezvoltarea fizicii moderne precum și pentru ridicarea prestigiului învățământului preuniversitar arădean.

          
Diplome de excelenţă:

- Adina Teodora Doba (Domeniul Artei Dramatice),

artiștii plastici:  More Anamaria Șaghi, Maria Furnea, Adrian Sandu, Elena Boțan și artistul fotograf Nelu Scripciuc (Domeniul Artelor Vizuale),

- inspectorul școlar Emilia Sorițeu, directorul Colegiului Economic, Monica Băltărețu și profesoara Livia Marinescu (Domeniul Învățământ),

- antrenorul Liptak Martin, arbitrul Ioan Igna și fotbalistul Marcel Coraș (Domeniul Sport)

- Fekete Carol - economistul


Ma bucur ca am reușit sa marcam acest eveniment important din viata orașului. Era obligatoriu ca indiferent de condițiile prin care trecem sa găsim o soluție onorabila pentru a organiza cel puțin sedinta festiva, pentru a ne arata  recunoștința fata de cei pe care ii premiem în fiecare an de Zilele Aradului. Speram ca în viitor sa avem vremuri mai bune și sa putem sărbători zilele orașului asa cum obișnuiam sa o facem anii trecuți. La mulți ani, Arad! La mulți ani, arădeni!”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibart, la finalul ședinței festive a Consiliului Local Municipal.