Meteo : Se răcește vremea iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată

Data publicare: Joi, 20 August, 2020 Total: 1099 accesari

Meteo : Se răcește vremea iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată

Noi avertizari vin din partea meteorologilor, astfel ca, pana la ora 10, ramane in vigoare codul portocaliu, care se restrange la cele opt judete din Transilvania și zona de munte, unde vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp. Dar,dupa cum putem obesrva, codul galben a fost extins pana in aceasta seara, la ora 21, iar perioadele cu instabiliatate se vor manifesta în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, prin averse care vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină iar cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp

 

În Banat și Crișana, vremea se va răci, maximele vor fi de 24-26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă. Media valorilor minime de temperatură va fi cuprinsă între 15 și 18 grade, în timp ce instabilitatea atmosferică va fi accentuată cu averse semnalate local, însemnate cantitativ.

 

Temperaturile scad și în Transilvania, cu maxime de 26-29 de grade și minine de 12-15 grade. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi ridicată.