Seară de folk și film documentar în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Data publicare: Joi, 13 August, 2020 Total: 959 accesari

Seară de folk și film documentar în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Un spectacol de muzică folk și proiecția unui film documentar vor avea loc în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme artistice, spectacolele de teatru de păpuși și concertele de muzică clasică are ca scop diversificarea activităților cultural artistice în oraș.

Evenimentul intitulat „Seară de muzică folk“ va avea loc joi, 13 august 2020, de la ora 19.30.

Astfel, vor aduce în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște cunoscute refrene folk Daniel Julean, Maria Nicoleta Brola, Monica Mihaela Cojocaru și Traian Cozma.

Daniel Julean a descoperit muzica folk în anii 70, când l-a impresionat felul în care  folkiştii îşi interpretează cântecele la chitară.

De-a lungul anilor a participat la turnee şi spectacole în întreaga ţară, cântând alături de  mari nume ale folkului, cum ar fi: Mircea Vintilă, Florian Pittiş, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi,  Mircea Bodolan, Victor Socaciu, Marius Baţu.

Acesta va interpreta în spectacolul de joi seara câteva melodii împreună cu soprana Maria Nicoleta Brola.

Traian Cosma este unul dintre pionierii muzicii folk ai anilor 70. Și-a lansat în acest an primul album folk din carieră, „back to the roots”, album care conține trei piese interpretate împreună că Monica Mihaela Cojocaru.

Pentru că evenimentul are loc în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, după spectacol, va putea fi urmărit filmul documentar „Zugravul Nicolae de la Lupșa Mare“.

Intrarea la eveniment este liberă, însă se va face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Puteți să rezervați locuri la telefon/whatsapp 0740 946 821.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, evenimentul va fi reprogramat.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.