„Tigrul platanului” terorizează arădenii

Data publicare: Luni, 10 August, 2020 Total: 3202 accesari

„Tigrul platanului” terorizează arădenii

Tigrul Platanului apare în medii cu vegetație bogată și la temperaturi de peste 30 de grade. Cum în Arad avem astfel de zone cu platani și temperaturile au depășit în ultima vreme pragul de 30 de grade, tot mai mulți arădeni au avut parde de un real disconfort cauzat de roiurile formate de aceste insecte.

 

Nu doar în Arad au apărut aceste insecte, în orașele unde este foarte cald, mulți se plâng că nu pot sta în aer liber, fără să fie pișcați de aceste creaturi. Insecta se hrănește cu seva arborilor, iar specialiștii cred că, în căutare de hrană, ciupește și oamenii. Problema este că tigrul platanului nu este afectat de substanțele folosite pentru exterminarea țânțarilor, așa că doar hainele lungi ne pot apăra.

Tigrul platanului este o insectă de numai câţiva milimetri, care apare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Muşcătura provoacă urticarie în cazul celor cu pielea sensibilă.

Este recomandat să vă scuturaţi bine hainele, atunci când intraţi în casă, după o plimbare în parc, pentru ca tigrii platanului se fixează bine pe textile sau în păr.