Trei scenarii pentru anul şcolar care începe pe 14 septembrie

Data publicare: Joi, 06 August, 2020 Total: 1019 accesari

Trei scenarii pentru anul şcolar care începe pe 14 septembrie

Şcoala va începe pe 14 septembrie, dar elevii vor merge fizic la şcoală în funcţie de numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus la mia de locuitori care va fi înregistrat în fiecare localitate în parte. În cel mai bun caz, toată lumea merge la şcoală, iar în cel mai rău scenariu, şcoala se va face online, a anunțat Preşedintele Klaus Iohannis într-o intervenție televizată în cursul serii de miercuri.

 

Președintele a precizat însă că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost schițate.

 

„Primul lucru important pentru elevi, părinţi – pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor”  a anunțat șeful statului.

 

Cele trei scenarii de care vor ține cont autoritățile

Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Astfel:

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenariul. „Decizia dacă elevii merg la şcoală sau învaţă online se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judeţ, sigur, la propunerea şcolii și a Inspectoratului Școlar”, a precizat preşedintele.