Carantină în Seleuș și Moroda. Tranzitul blocat iniţial prin aceste localităţi este permis după intervenţiile lui Cionca

Data publicare: Sambata, 01 August, 2020 Total: 1346 accesari

Carantină în Seleuș și Moroda. Tranzitul blocat iniţial prin aceste localităţi este permis după intervenţiile lui Cionca

În aplicarea măsurilor de carantinare a localităților Seleuș și Moroda, tranzitul prin aceste două localități nu mai este permis.

 

Pentru accesul dinspre Arad spre zonele Ineu-Sebis-Moneasa/Halmagiu  se pot folosi variante ocolitoare prin Chisineu Criș - Ineu (DN79A) ori prin Pancota - Maderat - Târnova - Chier - Mocrea - Ineu. In zona Gurahonț traficul nu este deviat, ținând cont că DN79A străbate localitatea doar tangențial.


Ulterior, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a avut o discuţie cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, iar în urma discuţiilor, s-a dispus deblocarea tranzitului prin Seleus.


“Am obținut la București ridicarea blocajului rutier în Seleuș!

In urma situației create de decizia Poliției Județului Arad, de blocare a accesului în comuna Seleuș, carantinată, l-am contactat pe ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și i-am solicitat să dispună deblocarea accesului în comună.

Nu este normal cum s-a procedat. S-a creat derută, oamenii nu au fost informați din timp și măsura blocării accesului în Seleuș a creat nu numai disconfort, ci și panică. Nu am fost de acord cu ea nici vineri seara, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și nu o agreez nici acum. Doar să fie foarte clar: m-am opus! Nu cred că este firesc ca Poliția să blocheze accesul într-o comună fără să se gândească la consecințe. Îi cer comandantului Poliției Arad respect față de arădeni și protejarea arădenilor. Legea trebuie aplicată corect, avându-se în vedere, înainte de toate, cetățenii! Prin blocarea accesului în Seleuș sunt pedepsiți arădeni sănătoși, trimiși pe rute alternative, iar asta este inacceptabil. Eu înțeleg prin carantinare că se limitează circulația celor bolnavi sau suspecți că ar fi bolnavi, nu a oamenilor sănătoși din localitate sau a celor care nici măcar nu locuiesc în Seleuș și trec în viteză prin Seleuș.” a declarat Iustin Cionca.