PSD Arad a pus din nou interesul personal în fața interesului cetățenilor

Data publicare: Duminica, 26 Iulie, 2020 Total: 1127 accesari

PSD Arad a pus din nou interesul personal în fața interesului cetățenilor

Primăria comunei Târnova, prin vocea primarului Florin Farcașiu se arată consternată de rezultatul votului din ședința Consiliului Județean de astăzi, care consființește oprirea lucrărilor de modernizare a drumului din centrul satului Agrișu Mare.

La punctul 12 pe ordinea de zi, la inițiativa Președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, s-a propus spre aprobare solicitarea Consiliului Local Târnova, de trecere din domeniul public al comunei în domeniul public al Județului Arad a unui teren intravilan în suprafață de 4910 mp, situat în centru satului Agrișu Mare. Terenul este adiacent drumului Mâsca – Măderat – Agrișu Mare – Arăneag, aflat în prezent în proces de modernizare și fără el, continuarea lucrărilor la parametri propuși de constructori devine practic imposibilă.

,,Mi se pare că acestea sunt niste șicane pe care PSD le face de mult în Consiliul Județean, ca apoi să arate cu degetul majoritatea liberală, care a demonstrat că promovează proiecte în favoarea cetațenilor! Este regeretabil ce se întamplă și repet, nu este pentru prima dată! Acest vot de astăzi se traduce cu întreruperea investiției chiar în mijlocul localității Agrișu Mare. Biserica, căminul cultural și școala vor rămâne astfel neconectate la noul drum construit în zonă!”

,,Consilierii PSD au votat împotrivă, la rând, mai multe proiecte pe care știau că nu putem să le continuăm fără sprijinul lor și nu au prezentat nici un fel de argumente! Singura explicație pe care o găsesc în acest moment este că s-au supus orbește ordinelor de partid venite dinspre președintele lor, Mihai Fifor, un politician din sud, pentru care Aradul nu înseamnă mai mult decât un județ care ar putea fi biletul său de menținere pe scena politică a țării.” a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Consiliul Local Târnova a votat în prealabil cedarea terenului aferent către Consiliul Județean astfel încât investiția să poată fi continuată conform planurilor inițiale. Pentru că este vorba de un vot care se referă dobândirea dreptului de proprietate asupra unui imobil, pentru ca hotărârea să fie aprobată era necesară majoritatea calificată de două trăimi. Deși consilierii celorlate grupări politice reprezentate în Consiliul Județean au făcut corp comun și au votat pentru, voturile lor nu au fost suficiente, și astfel, fără voturile aleșilor PSD proiectul de hotărâre a fost respins!