Vot negativ al consilierilor PSD în Consiliul Judeţean pentru modernizarea a două drumuri importante pentru Arad

Data publicare: Duminica, 26 Iulie, 2020 Total: 1230 accesari

Vot negativ al consilierilor PSD în Consiliul Judeţean pentru modernizarea a două drumuri importante pentru Arad

Consilierii județeni PSD au votat vineri împotriva majorității proiectelor de hotărâre, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Arad, blocând astfel o serie de proiecte importante pentru județul Arad. Printre acestea se numără două proiecte mari de infrastructură rutieră, modernizarea drumurilor județene Măsca-Măderat-Agrișu Mare-Arăneag, respectiv Bârsa-Sebiș-Moneasa.

Având în vedere că acestea sunt proiecte care se referă la dobândirea dreptului de proprietate asupra unui imobil, pentru ca hotărârea să fie aprobată, era necesară majoritatea calificată de două treimi din voturi.

Consilierii PSD au votat împotriva proiectelor de hotărâre fără a prezenta nici o explicație în plen, atitudinea acestora provocând indignare.

,,Am început activitatea publică de 20 de ani. În toate dezbaterile privind proiectele de hotărâri am avut controverse între partidele care compuneau consiliul, dar astăzi m-am simțit ca într-o grupă mică de la grădiniță. Dreptul consilierului de a afla orice detaliu al proiectelor de hotărâri supuse votului este conferit prin lege. Rămâne doar interesul fiecărui consilier în parte, manifestat în dezbatere, să afle aceste detalii și să voteze în cunoștință de cauză proiectul. Ce este greu de înțeles este faptul de a acorda un vot pozitiv pentru un proiect de hotărâre în cadrul comisiilor, iar în plenul ședintei să votezi negativ același proiect, fără să prezinți nici măcar o explicație.

Consilierii județeni PSD au votat astăzi (vineri 22.iulie) atât împotriva proiectelor de infrastructură rutieră, cât și împotriva transferării unor echipamente medicale către Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în urma achiziționării acestora de către Consiliul Județean Arad. Această denotă o lipsă de coerență în abordarea proiectelor de la început până la sfârșit.

Pentru mine este foarte clar după ceea ce s-a întamplat astăzi în ședinta de plen, în care colegii din opoziție au votat împotriva majorității proiectelor prezentate, fără niciun fel de explicație, că jurământul pe care l-au depus la începutul mandatului nu a fost depus cu sufletul și cu gândul la interesul cetățenilor. Pot exista opinii divergente între partidele care compun un consiliu, dar acestea trebuie să aibă în vedere interesul general în fața interesului personal sau de partid”, a declarat consilierul județean Ioan Plaveți.