Situația la zi a infectărilor la nivelul județului Arad: Sâmbăteniul și Seleușul focare de coronavirus

Data publicare: Miercuri, 22 Iulie, 2020 Total: 7579 accesari

Situația la zi a infectărilor la nivelul județului Arad: Sâmbăteniul și Seleușul focare de coronavirus

La nivelul județului Arad, până astăzi, 22 iulie, s-au inregistrat 125 de cazuri active de pacienți testați pozitivi cu virusul Sars CoV 2.

 

Din cele 125 de cazuri, doar 56 de persoane sunt internate, diferența de 69 de pacienți se află la domiciliu.

 

În județ, s-au înregistrat cazuri de pacienți infectați cu noul coronavirus în 24 de localități, din care 40 de cazuri s-au înregistrat la Sâmbăteni, iar alte 24 de cazuri s-au înregistrat la Seleuș, unde printre pacienți se regăsesc primarul și viceprimarul localității, un medic de familie precum și mai mulți angajați ai primăriei Seleuș, mai precis ar fi vorba de șase angajați.

 

„Stimaţi locuitori ai comunei Seleuş, vă anunţăm cu regret că șapte angajaţi ai Primăriei au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în cursul zilei de marţi. Printre aceştia se află și domnul primar. Nu va fi uşor în următoarea perioadă, însă ne rugăm ca bunul Dumnezeu să ne dea sănătate tuturor, astfel încât să putem depăşi acest moment. Facem un apel către toţi locuitorii comunei noastre să respecte toate normele şi măsurile ce vor fi luate de autorităţi. Vă anunțăm pe această cale că secretarul comunei Seleuș, Truţ Dorin, îl va înlocui pe domnul primar această perioadă!”, a transmis Primăria comunei Seleuș.



Pentru moment, pentru cele două focare, cel de la Seleuș și de la Sâmbăteni, nu se ia în calcul carantinarea localităților, a declarat Horea Timiș, directorul DSP Arad, în cadrul unei conferințe de presă în cursul zilei de miercuri.