Spitalul Victor Babeș din Timișoara nu mai face față situației. Aradul va prelua pacienții timișoreni diagnosticați cu COVID-19

Data publicare: Luni, 20 Iulie, 2020 Total: 2371 accesari

Spitalul Victor Babeș din Timișoara nu mai face față situației.  Aradul va prelua  pacienții timișoreni diagnosticați cu COVID-19

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că situația scapă de sub control, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus și putem discuta, deja, de imunizarea în masă. La situația disperată contribuie și pacienții cu COVID care se externează „pe semnătură” și sfârșesc prin a reveni în stare gravă, la spital, dacă mai au noroc să prindă un pat.

"La unele persoane starea se degradează în 2-3 zile, la altele în 5-6 zile. Avem focare și nu mai putem face față, practic a început imunizarea în masă”, a declarat Cristian Oancea la GÂNDUL LIVE.

Având în vedere situaţia de la spitalul Victor Babeș din Timișoara, s-a cerut ajutorul Aradului pentru a prelua o parte din bolnavii diagnosticați cu COVID-19.

“Ni s-a cerut să preluăm la Arad pacienți timișoreni diagnosticați cu COVID-19! De menționat este faptul că la începutul pandemiei în România, în luna martie, Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a tratat pacienți din Arad, confirmați cu virusul SARS CoV-2. Le mulțumesc colegilor din Timișoara și, în măsura posibilităților, îi ajutăm și noi, pentru că trebuie să fim solidari și corecți cu cei care, la rândul lor, ne-au ajutat!


Comitetului Național pentru Situații de Urgență ne-a contactat în vederea preluării unor pacienți pozitivi, dacă secțiile COVID-19 din Timișoara nu vor mai avea suficiente locuri” a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.