Ungaria a revizuit regulile de călătorie. Românii au nevoie de 2 teste negative!

Data publicare: Miercuri, 15 Iulie, 2020 Total: 3267 accesari

Ungaria a revizuit regulile de călătorie. Românii au nevoie de 2 teste negative!

Testele COVID pentru vacanţă rămân principala problemă a celor care vor să plece din ţară. Ungaria a impus şi ea restricţii şi ne cere două rezultate negative, la interval de 48 de ore unul de celălalt.

 

Ininţial guvernul de la Budapesta a introdus România în zona Galbenă iar pentru a intra în Ungaria, oficialii maghiari le cereau celor care le vizitează ţara să aibă un test negativ Covid 19 în ultimele 48 de ore. Noutatea vine însă că, de astăzi, miercuri, 15 iulie, oficialii de la Budapesta le cer străinilor care le calcă ţara să aibă două teste negative - prelevate la 48 de ore distanţă, altfel, vor fi plasaţi în carantină pe teritoriul ungar. Măsura se aplică turiştilor care vin din zona galbenă - unde este inclusă şi ţara noastră după numărul de infectări.

 

În momentul de faţă, România, Bulgaria, Portugalia, Suedia şi Marea Britanie sunt incluse în zona galbenă, în timp ce Albania, Bosnia-Hetegovina, Macedoania de Nord, Muntenegru şi Ucraina se afla în zona roşie.

 

Excepţie de la această regulă o fac cei care locuiesc în Ungaria şi lucrează în ţara noastră, dar pentru a beneficia de la această excepţie au nevoie de la angajator de o dovadă care să ateste faptul că este angajat la compania românească.

 

Pentru cei care tranzitează ţara vecină, nu e nevoie de aceste două teste negative însă au culuare speciale de tranzit şi au la dispoziţie 24 de ore pentru tranzit.