Capă, spadă... cabaret. O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Teatru la fereastră”

Data publicare: Miercuri, 15 Iulie, 2020 Total: 299 accesari

Capă, spadă... cabaret. O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Teatru la fereastră”

Câteva ore. Atât ne mai despart de o nouă întâlnire din cadrul proiectului„Teatru la fereastră”. De data aceasta este vorba despre o întâlnire cu iz de... epocă. Și asta pentru că, întâmplarea artistică pusă la cale de actorii Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad în 16 iulie, de la ora 20.00 din cartierul „Aurel Vlaicu”, Calea „Aurel Vlaicu”, bloc Z 25 - curtea interioară – cuprinde deopotrivă adevărate demonstrații de... capă și spadă și întâlniri cu lumea colorată a cabaretului.

 

Astfel, toți cei care își propun să petreacă un ceas de... teatru la fereastră, vor avea parte, pentru început, de adevărate lecții de lupte scenice susținute de actorii Diana Ioana Licu,  Marina Palii, Ștefan Dogaru și Bogdan Neciu, coordonați de  Robert Pavicsits. Consultant de specialitate este profesorul Peter Habala.

 

Am ales să scoatem la iveală, în fața publicului, lucruri pe care mai rar le văd spectatorii. Și anume, care sunt tehnicile folosite de actori în scenele de luptă. Așadar, ne vom duela precum spadasinii din filmele de capă și spadă și vom face demonstrații de lupte scenice– spune actorul Robert Pavicsits

 

Partea a doua a întâlnirii din 16 iulie este dedicată... cabaretului. Așadar cu  muzică și dans, actorii Trupei Marionete vă provoacă la o întâmplare à la... Moulin Rouge.

 

Va fi o întâlnire minunată între actori, artisti păpușari și dansatori de tango. Păpuși de talie umană dansează și cântă deschizând cortina teatrului de păpuși și pentru publicul adult, sub forma unui spectacol cu momente de cabaret.” – spune actorul Sorin Dorobanțu

 

„Vinovatii” - dansatori sunt:  Cristina Pușcaș, Alexandru Pușcaș și Daniela și Gheorghe Jeflea, iar artiștii păpușari - Nuți Dorobanțu, Izabela Moș și Sorin Dorobanțu.

 

Spectacolele din cadrul proiectului „Teatru la fereastră” pot fi vizionate gratuit.