Aradul nu este pe harta naţională de infectări însă Sâmbăteniul poate ajunge – situaţia Covid 19 la zi în judeţ

Data publicare: Marti, 14 Iulie, 2020 Total: 2379 accesari

Aradul nu este pe harta naţională de infectări însă Sâmbăteniul poate ajunge – situaţia Covid 19 la zi în judeţ

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a organizat marţi, o conferință de presă pentru a informa opinia publică arădeană despre măsurile întreprinse de autoritățile administrative și medicale ale Aradului, într-o perioadă în care se semnalează în țară un noul val de îmbolnăviri Covid-19. Alături de președintele Consiliului Județean, la conferința de presă au participat Florina Ionescu, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dr. Horea Timiș, directorul DSP Arad, dr. Gheorghe Domșa, coordonator al Grupului de Suport pentru Spitalul Județean și președinte al Casei de Asigurări de Sănătate Arad.


Situaţia la zi în judeţ:

Județul Arad nu este pe harta celor mai afectate județe dar autoritățile administrative și medicale iau măsuri severe de protecție.

Avem astăzi 20 de cazuri active în județul Arad, dintre care aproape jumătate dintr-o singură localitate, Sâmbăteni, unde este cel mai mare focar.

Dintre cei 8 pacienți din județul Arad care au refuzat internarea pe propria răspundere, 7 sunt din Sâmbăteni.

Apel public la primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, la comandanții Poliției și ai Jandarmeriei, să ia măsuri responsabile pentru a preveni răspândirea bolii în Sâmbăteni și, de acolo, mai departe în județul Arad.

112 paturi pregătite pentru pacienții suspecți sau confirmați, la Spitalul Județean.

19 medici de anestezie și terapie intensivă și 83 de asistenți medicali pregătiți pentru tratarea pacienților și alți 15 asistenți medicali de pe alte secții gata să fie delegați, la nevoie, pe terapie intensivă.

Echipamentul de protecție este asigurat, în funcție de tip, pentru 2-6 luni.

Toți pacienții internați prin UPU sunt testați, indiferent de boala de care suferă.

Accesul aparținătorilor în spital este interzis.